RAIGER

RAIGER

Raiger, de band die sinds 2018 muziek maakt in het Gronings en het Nederlands, staat bekend om hun opzwepende gitaren en snelle drums. Met Tim Lechner, Eelke Besseling en Steven Prins in de gelederen, heeft Raiger al menig festival en podium in de provincie doen oplichten met hun unieke sound.

Na een verplichte pauze van twee jaar is de band terug, bruisend van nieuwe energie. Hun recente set heeft lovende reacties ontvangen, variërend van ‘nait slecht’ tot ‘kon minder’. Geïnspireerd door grootheden als Stevie Ray Vaughan en Primus, maar ook door nationale helden als Bökkers en Normaal, behandelt Raiger thema’s als lust, verlangen en de dagelijkse sleur van het leven in het noorden.

En nu, op het Tynaarlo Lands festival, zullen ze hun kenmerkende geluid laten horen aan een publiek dat klaarstaat om weggeblazen te worden door de energieke performance van Raiger. Wees erbij en laat je meevoeren op een muzikale reis door het Groningse landschap, waar Raiger de soundtrack vormt van het moderne noordelijke leven.

11 mei 2024

Tynaarlo Lands