Marieke Schenk

Marieke Schenk

Marieke Schenk, een stralende artiest die enthousiasme ademt!

Als opkomende Nederpop-ster verovert Marieke harten met haar pakkende nummers en bruisende optredens. Haar muziek draait om zelfontdekking en het vinden van je plek in de wereld, met thema’s als identiteit, relaties en de dynamiek van jong zijn.

De vonk voor muziek sloeg over in 2017 tijdens een concert van Miss Montreal, wat Marieke inspireerde om zelf gitaar te leren spelen en liedjes te schrijven. Haar talent werd al snel opgemerkt toen ze in 2019 de Kunstbende Drenthe won en een plek verdiende op het Hullabaloo Festival, waar ze optrad naast grote namen als Danny Vera en Kygo. Sindsdien heeft ze het podium betreden op gerenommeerde festivals zoals het Bevrijdingsfestival Drenthe 2023, Sweelpop (waaronder het mainstage, naast acts als FLEMMING) 2023, TT-Festival 2023 en Eurosonic Noorderslag 2023, met ook een optreden gepland op Eurosonic voor 2024!

Marieke is een ware podiumkoningin, en we zijn dan ook erg trots dat we haar (weer) mogen ontvangen op Tynaarlo Lands. Haar optredens barsten van energie en ze weet het publiek te betoveren met haar vrolijke charisma en krachtige stem. 

11 mei 2024

Tynaarlo Lands