LEON MOORMAN

Leon Moorman

Leon Moorman maakt D-POP, oftewel popmuziek in het dialect!
Opgegroeid in het Drentse Barger-Compascuum, volwassen geworden in het Overijsselse Zwolle. Een trotse plattelander in de stad.

Na meerdere muzikale avonturen, van de finales van tv-programma X-Factor tot aan een Ierse en Schotse folkband genaamd Scrum, begon Leon in 2019 aan een solocarrière met popmuziek in het Nedersaksisch.

De afgelopen jaren heeft hij aardig aan de weg getimmerd, zo viel hij met het nummer ‘Knooin’ zowel regionaal als internationaal in de prijzen. In 2021 kwam het gelijknamige debuutalbum uit met meerdere succesvolle singles zoals Naor Huus en Heur Joe Wel, allemaal ook te vinden op Spotify en andere streamingsdiensten.

In zijn show neemt Leon je op kwetsbare manier mee in een wereld van ‘blijven knooien’, verhalen over persoonlijke groei en grappige herkenbare situaties uit het leven. “Je gaon sowieso met ’n lach op joen gezicht naor huus!”

Met name zijn vertolking van Beyoncé’s Texas Hold ‘Em genaamd “Hier in ’t Oosten” doet het erg goed in de landelijke media. Zo was hij recent nog te gast bij Beau en kwam hij voorbij in andere
talkshows. 

Momenteel is Leon zijn tweede album aan het afronden, enkele nummers van dat album speelt hij al tijdens zijn optreden op Tynaarlo Lands!

11 mei 2024

Tynaarlo Lands