BRUSHFIRE BLUES

Brushfire Blues

Dampende blues en zwoele soulinvloeden kenmerken de sound van de nieuwe band Brushfire Blues. De ervaren leden van de band komen uit Drenthe en de stad Groningen en hebben hun wortels in zeer uitlopende muziekstijlen. Pop, rock, jazz, folk, fusion, rockabilly, rock en roll, country, klassiek en zelfs middeleeuwse muziek; you name it, they played it; maar de vijf muzikanten van Brushfire Blues laten u graag horen dat de blues alle grenzen overstijgt. 

De band is geformeerd rondom de Groningse zangeres Anne Gré Koolbergen (33) die, met haar krachtige stem en gedreven door de liefde voor het zingen, haar gevoel en passie graag wil overdragen aan het publiek. 

Brushfire Blues speelt binnen en buiten de grenzen van het standaard bluesrepertoire. Invloeden van soul en jazz zijn dan ook duidelijk te horen in het repertoire dat wordt gevormd door sterke songs van o.a. Samantha Fish, Fiona Boyes, Van Morrison, Sue Foley, Etta James, Luce Default e.a. Uiteraard geeft de band daar graag haar eigen draai aan.     

De band is pas sinds kort actief en het optreden op Tynaarlo Lands is dan ook het allereerste optreden in deze bezetting die naast Anne Gré Koolbergen bestaat uit: Wigo van der Schoot (Roderesch, drums), Abel Evertz (Roden, basgitaar), Johannes Moehrlein (Groningen, gitaar) en Leo Hegge (Tynaarlo, gitaar).  

11 mei 2024

Tynaarlo Lands